Hvad er 360 video?

360 videoer (også kendt som VR video eller virtuel reality video) er klip, der viser et sfærisk scenario, hvor kameraet har optaget alle mulige vinkler af en lokation. En 360 graders video er således en interaktiv video, som giver brugeren mulighed for selv at vælge, hvor han eller hun ønsker at kigge hen. 

Hvordan afspiller man 360 graders video?

Videoerne kan lægges op på en hjemmeside, i en app eller bare vises lokalt på en computer. Her kan man dreje vinklen ved at bevæge sin telefon/tablet, med musen eller fingeren.

De kan også vises i et virtual reality-headset, som Samsung GearVR,  Oculus Rift eller Google Cardboard

Hvorfor lave en 360 graders video ?

Virtual reality video er en unik mulighed for at fange en stemning eller vise en event, produkt eller virksomhed, fra alle dets bedste vinkler. Derudover får man kunder, medarbejdere eller samarbejdspartnere til at interagere med en video - alt sammen tilsat en vis portion wow-effekt.

I 360 video (VR) ser man ikke en film men gennemlever i højere gras en oplevelse. Dette giver mulighed for at fremkalde stærke følelser hos seeren, samt knytte minder som er forbundet med oplevelsen. Med VR kan du skabe oplevelser omkring dit brand, som folk vil huske, i langt højere grad end traditionel video.

Det kunne være en guidet rundvisning på et museum, turistattraktion eller i et hus til salg, stemningen til en koncert, bryllup eller landskamp, dokumentation af årets gymnastikopvisning eller noget helt femte. Hvor et almindeligt kamera kan komme frem, kan man også optage en virtual reality video.

Hvordan produceres 360 video?

Helt grundlæggende handler det om at filme med flere kameraer i hver sin retning - på samme tid. Bagefter sættes de forskellige vinkler nøjsomt sammen til én video. 

Der findes efterhånden nogle enkelte apparater med en række indbyggede kameraer, der kan lave en 360 graders eller spherical optagelse, men ikke i en tilfredsstillende kvalitet.

Læs mere om vores produktionsproces

 

Hvem kan have glæde af en 360 graders video?

Alle der i dag benytter sig af videoer til online markedsføring, web-tv, webvideoer, træningsvideoer, reklamevideoer, virksomhedsvideoer, præsentationsfilm, corporate video eller brandingfilm kan have glæde af en virtual reality video. 

Nedenfor kan du se nogle ideer til, hvordan du eller din virksomhed kan anvende VR og 360 video.

  • Demonstrer dine produkter
  • Markedsfør destinationer
  • Oplevelser med henblik på læring
  • Showcase events
  • Lav en musikvideo
  • Underhold dine kunder eller medarbejdere

Produktion af 360 videoer er en forholdsvis enkel proces og ikke meget dyrere end traditionel video. Hvis du er klar til at komme i gang med 360 videoer til din virksomhed, kan du booke et uforpligtende møde her.