Virtual reality brillerne er tilbage

ocullus rift den blå planet 360 grader

Sidst jeg havde et virtual reality headset på, var lige omkring årtusindeskiftet og det var en sløj oplevelse. 'Duke Nukem' (et meget populært skydespil på det tidspunkt) kiggede hverken til højre eller venstre, op eller ned, når jeg gjorde. Resultatet var, at jeg ikke fik reddet kloden fra den forestående invasion fra rummet.

Det er der i den grad blevet lavet om på! Jeg har lige prøvet det fremragende virtual reality headset fra Ocullus Rift og det gav virkelig en oplevelse af at være der selv. Vi brugte nogle af vores optagelser fra Den Blå Planet og det var ikke bare skide flot, det var også forbavsende nemt at koble optagelserne med apparatet. 

Fra Darth Vader-hjelm til pap-æske

google cardboard

Oculus Rift har været enormt gode til at støve teknologien af og gøre det sexet, faktisk så sexet at firmaet lige er blevet købt af facebook for et par milliarder dollars. Om få måneder lander deres nye opdaterede model på markedet, men nu har de virkeligt fået kamp til stregen.  Det skal vi der gerne vil opleve virtual reality videoer bestemt ikke græde over. 

Samsung, Sony, Carl Zeiss og mange andre har lanceret eller annonceret konkurrende headsets - hvoraf flere af dem faktisk bare er en avanceret "holder" til en telefon. Smart og billigt. Fra at været en stor sort tung hjelm med ledninger, er de moderne virtual reality briller små lette bærbare apparater. En af de mest opsigtsvækkende - og billigste - løsninger er Google Cardboard, der som navnet antyder er en gør-det-selv løsning lavet af pap! :)

Vi har testet flere af de headsets, der er på markedet. Læs mere her