Youtube lancerer afspilning af videoer i 360 grader - meget snart

"Hop af Facebook og se at komme igang med udviklingen af afspilning af 360 graders videoer!"

"Hop af Facebook og se at komme igang med udviklingen af afspilning af 360 graders videoer!"

YouTube har annonceret at de arbejder på højtryk for at gøre det muligt at uploade og afspille 360 graders videoer på det populære videosite. Som altid når Google bestemmer sig for noget, er der ikke langt fra tanke til handling. Faktisk skulle det allerede være muligt om få uger(!).

Meldingen kommer lige op til den store CES messe i USA og der er ingen tvivl om at YouTube pludseligt har fået travlt, efter at en lang række mindre virksomheder har kastet sig ud i at bygge videodelingssites for 360 graders video. Youtube kan altså stadig nå at tage førstepladsen i det der er blevet døbt "The race to create the Youtube of Virtual Reality"

360 graders videoer til folket

De nuværende afspillere fungerer sådan set glimrende, men med nogle enkelte afsavn. Ingen af dem understøtter mobile enheder - der skal man downloade en app - og det ikke lige sådan at dele videoerne på fx sociale medier.

Med YouTube i føresædet kan vi forvente at disse mangler bliver udbedret på ganske kort tid og det vil gøre det super-nemt at afspille, dele og sprede 360 graders videoer. Vi er meget begejstrede!

Det har ikke været nogen hemmelighed, at Google længe har været interesset i 360 graders videoer. Faktisk har de lanceret deres egen geniale gør-det-selv pap-afspiller