Stabilisering af 360° video

Vi ser en stigende efterspørgsel på 360° optagelser i bevægelse, hvor seeren eksempelvis bliver taget med gennem en butik, på en cykeltur gennem en bydel eller sejlet ud og hejst op i en havvindmølle. En af de store udfordringer med produktion af 360 video i bevægelse er imidlertid stabiliseringen, da selv de mindst rystelser i horisonten kan være med til at gøre seeren svimmel og derved ødelægge oplevelsen.

En af løsningerne er at stabilisere optagelserne i redigeringsfasen. Her anvender vi Mettle Skybox Studio, som kan gøre et godt stykke arbejde i forhold til at holde horisonten stabil. Det er dog oftest en tidskrævende proces, som i visse tilfælde stadig ikke giver et helt perfekt resultat.    

En anden og mere hensigtsmæssig løsning er derfor montering af en stabilisator på selve kameraet, så optagelserne i sig selv bliver stabile. Problemet med den nuværende generation af kamerastabilisatorer er imidlertid designet af gimbal. Det ældre gimbal-design forhindrer visningen af 360° kameraet på grund af tiltnings- og rullemotorerne.

Derfor ser vi virkelig frem til, når vi inden længe modtager den nye Guru360, som er den første gimbal stabilisator, der tilbyder uhindret udsigt til 360° kameraer! Guru 360° gimbal design sikrer 360° kameraer har optimale synsvinkler med lidt til ingen af gimbal profilen synlig i videoen.

Mettle Skybox Studio

Mettle Skybox Studio

Vores nye Guru360

Vores nye Guru360

Youtube lancerer afspilning af videoer i 360 grader - meget snart

"Hop af Facebook og se at komme igang med udviklingen af afspilning af 360 graders videoer!"

"Hop af Facebook og se at komme igang med udviklingen af afspilning af 360 graders videoer!"

YouTube har annonceret at de arbejder på højtryk for at gøre det muligt at uploade og afspille 360 graders videoer på det populære videosite. Som altid når Google bestemmer sig for noget, er der ikke langt fra tanke til handling. Faktisk skulle det allerede være muligt om få uger(!).

Meldingen kommer lige op til den store CES messe i USA og der er ingen tvivl om at YouTube pludseligt har fået travlt, efter at en lang række mindre virksomheder har kastet sig ud i at bygge videodelingssites for 360 graders video. Youtube kan altså stadig nå at tage førstepladsen i det der er blevet døbt "The race to create the Youtube of Virtual Reality"

360 graders videoer til folket

De nuværende afspillere fungerer sådan set glimrende, men med nogle enkelte afsavn. Ingen af dem understøtter mobile enheder - der skal man downloade en app - og det ikke lige sådan at dele videoerne på fx sociale medier.

Med YouTube i føresædet kan vi forvente at disse mangler bliver udbedret på ganske kort tid og det vil gøre det super-nemt at afspille, dele og sprede 360 graders videoer. Vi er meget begejstrede!

Det har ikke været nogen hemmelighed, at Google længe har været interesset i 360 graders videoer. Faktisk har de lanceret deres egen geniale gør-det-selv pap-afspiller

Virtual reality brillerne er tilbage

ocullus rift den blå planet 360 grader

Sidst jeg havde et virtual reality headset på, var lige omkring årtusindeskiftet og det var en sløj oplevelse. 'Duke Nukem' (et meget populært skydespil på det tidspunkt) kiggede hverken til højre eller venstre, op eller ned, når jeg gjorde. Resultatet var, at jeg ikke fik reddet kloden fra den forestående invasion fra rummet.

Det er der i den grad blevet lavet om på! Jeg har lige prøvet det fremragende virtual reality headset fra Ocullus Rift og det gav virkelig en oplevelse af at være der selv. Vi brugte nogle af vores optagelser fra Den Blå Planet og det var ikke bare skide flot, det var også forbavsende nemt at koble optagelserne med apparatet. 

Fra Darth Vader-hjelm til pap-æske

google cardboard

Oculus Rift har været enormt gode til at støve teknologien af og gøre det sexet, faktisk så sexet at firmaet lige er blevet købt af facebook for et par milliarder dollars. Om få måneder lander deres nye opdaterede model på markedet, men nu har de virkeligt fået kamp til stregen.  Det skal vi der gerne vil opleve virtual reality videoer bestemt ikke græde over. 

Samsung, Sony, Carl Zeiss og mange andre har lanceret eller annonceret konkurrende headsets - hvoraf flere af dem faktisk bare er en avanceret "holder" til en telefon. Smart og billigt. Fra at været en stor sort tung hjelm med ledninger, er de moderne virtual reality briller små lette bærbare apparater. En af de mest opsigtsvækkende - og billigste - løsninger er Google Cardboard, der som navnet antyder er en gør-det-selv løsning lavet af pap! :)

Vi har testet flere af de headsets, der er på markedet. Læs mere her